4 nagyobb burgonya kb. 80-100 dkg
2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint, ha nem vagyunk oda érte akkor csak 1)
1 fej vöröshagyma
1 tojás
1 dl tej
15 dkg liszt
olaj, amiben kisütjük
kömény, bors, só
1-2 kis pohár tejföl 10-20 dkg reszelt sajt
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk lereszeljük(ha lassan reszelünk, mert nem vagyunk rutinosak, akkor közben lehet szórni liszttel, és akkor nem barnul be a krumpli) vagy ledaráljuk(én jobban szeretem szálasan/reszelés miatt/ mert a széle akkor ropogós), a vöröshagymával és fokhagymával együtt(utóbbi kettőt nagyon apró kockára is fel lehet vágni)Megfűszerezzük ízlés szerint őrölt köménnyel, borssal, sóval, (bátran lehet fűszerezni!). Hozzáütjük a tojást, rászórjuk a lisztet, beleöntjük a tejet. Jól összedolgozzuk. Ha nagyon darabos akkor lehet hozzá tenni még tejet, ha pedig túl híg akkor lisztet. Könnyű, lágynak kell lennie, ami azért összeáll.
Az olajat felhevítjük, és evőkanállal adagolva beletesszük az olajba, nem szabad, hogy túl vastag legyen, mert akkor nehezen sül át, de ha túl vékony akkor nagyon ropogós lesz. Mindkét oldalát szép világosbarnára sütjük, ügyelünk rá, hogy ne égjen meg. Viszonylag gyorsan sül.
Egy picit hagyjuk hűlni, megkenjük tejföllel és szórunk rá reszelt sajtot.
KB. 20-25 db tenyérnyi(törpe kéz, 24 cm-es serpenyőben 3-4 fér be egyszerre) jön ki belőle.
Akik esetleg hús pártiak, lehet hozzá tenni nagyon vékonyra vágott csirkemell csíkokat, vagy a csirkemell szeleteket ebben megforgatni és úgy kisütni.