Szerintem igazat mondok azzal, ha azt mondom nagyon sokan nem szeretjük, mert a menzán nyomták belénk kis iskolásként. Viszont itthon elkészítve kifejezetten finom volt, úgyhogy aki esetleg szeretné megkóstolni, milyen az amikor nem csak lisztből áll, hát íme:
Paraj, spenót Popey étel
2012.01.04. 21:35 bszilvi2011
Aldiban kapható, 450 g-os fagyasztott paraj
2 gerezd fokhagyma
kb egy fél centiméter hagymakarika fele
1 evőkanál vaj
1 kanál liszt
1 dl tej
bors só
Kb. 15 perc alatt megvan.
A vajat felolvasztjuk, hozzátesszük a felkockázott hagymákat(a fokhagymát lehet fokhagyma nyomón is átnyomni) kicsit összesütjük. Rátesszük a fagyasztott parajt és szépen kiengedjük, közben öntünk hozzá 1 dl vizet, és akkor is 1dl-t amikor már teljesen elolvadt. A vizet elfőzzük róla, tehát sűrű legyen. Sózzuk, borsozzuk.
Az 1dl tejet elkeverjük egy 1 evőkanál liszttel csomómentesre, és teszünk hozzá 2 evőkanál parajt és simára keverjük. Hozzáöntjük a többihez és jól összekeverjük. Majd kb még 2-3 percig főzzük, amíg mégegyszer nem kezd el bugyogni.
Tükörtojással és friss kenyérrel az igazi.
Akik szeretik a tésztát, ajánlom nekik penne tésztával és reszelt sajttal.
Szólj hozzá!
Címkék: spenót popey paraj
A bejegyzés trackback címe:
https://mymaskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr883520309
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
