5 db virsli
1 nagyobb fej hagyma
3 tojás
4 közepes burgonya kb. fél kilo
1 nagy pohár tejföl
3 kávéskanál porcukor
1 kávéskanál só
mustár
ecet
A virslit megfőzzük, és 1 cm vastag karikára felvágjuk. A hagymát héjával együtt ecetes vízben felfőzzük héjától megfosztjuk és felkarikázzuk, a karikákat szétszedjük. A tojásokat hideg vízben odatesszük és keményre főzzük (forrástól számított 10 perc). Félbevágjuk, a sárgáját villával összetörjük és a virslivel és hagymával elkeverjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt, a 2-3 teáskanál mustárt, porcukrot és sót, majd fakanállal elkeverjük. A krumplit meghámozzuk és egészben megfőzzük. Felkarikázzuk és megvárjuk amíg kihűl. Ha túl nagy karika, akkor félbe lehet vágni. Lassan hozzáadagoljuk a fentiekhez és fakanállal óvatosan átforgatjuk. A tetejére a félbevágott tojásokat tesszük. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Ízlés szerint kis sajt/sonkakockákat is lehet bele tenni.