1 nagyobb csirkemell kb. 60 dkg
só, bors
3 ek mustár
3 ek ketchup
5-6 nagy csemege üveges uborka
1 fej hagyma
2 dl főző tejszín
1 dl olaj
(20 dkg gomba, ami most nekem kimaradt, mert se itthon sem a boltban nem volt )
6-8 dkg rizst számol egy szakácskönyv egy személyre, két főnek 1 12,5 dkg taskos rizst szoktam megfőzni
A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk borsozzuk. Ha kifehéredett a csirkemell, a felkockázott csemege uborkát és a mustárt valamint a ketchupot hozzá keverjük és pirítjuk kicsit. Felöntjük a tejszínnel és felfőzzük. Addig érdemes főzni, amíg a csirke finom omlós lesz, de nincs szétfőzve. Ha a fakanállal könnyedén szinte kettémállik a hús akkor jó. Ha elzártuk 5-10 percig még fedőt érdemes hagyni rajta, de nem órákig mert akkor ''állott'' ízt kap.
Sztroganoff csirkemell rizzsel
2012.01.04. 22:14 bszilvi2011
Szólj hozzá!
Címkék: uborka mustár csirkemell csemege ketchup sztroganoff
A bejegyzés trackback címe:
https://mymaskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr603520383
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
