30 dkg darált hús
2 szárazabb zsemle
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
4 tojás
zsemlemorzsa
A hagymát lereszeljük, vagy profi séf módjára apró kockára vágjuk (mert mymas nem szereti a nagy hagymadarabokat ), a fokhagymát összenyomjuk, a zsemléket kevés vízben/tejben megáztatjuk(ne sokban mert akkor úgy jártok,mint én hogy nagyon folyós lesz, és akkor liszt is kell bele jó sok
Ezeket mind összekeverjük a darált hússal(amit megtudtam spelltől ircen, hogy az a darált állatból van, ami Észak-Magyarországon őshonos) és fűszerezzük ízlés szerint. (a kömény az egy erős fűszer, tehát keveset belőle, mert akkor a tiétek is köményes lesz). Ütünk bele egy tojást, és jól öszedolgozzuk.
A másik 3 tojást megfőzzük, lehetőség szerint ne hagyjuk túl lágyra.
Mivel én nem szeretek mancsolni, ezért nekem nem kerek lett, hanem egy szögletes hőálló üvegtálat kiolajoztam alul és oldalt, majd beszórtam zsemlemorzsával. Kanalaztam az aljára a masszából, a héjától megszabadított tojásokat ráfektettem, majd a maradék masszával elfedtem a tojásokat, és megint beszórtam zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, 30-40 percig sült, közepes lángon.
Stefánia-vagdalt, avagy főtt tojásos fasírt
2012.01.04. 21:15 bszilvi2011
Szólj hozzá!
Címkék: tojás stefánia vagdalt fasírt
A bejegyzés trackback címe:
https://mymaskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr443520246
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
