Somlói galuska
Piskótát készítünk ki milyet tud, vagy ismer
Nálunk
6 tojás
6 ek liszt
4 ek cukor + 6 ek cukor(pudinghoz)
1/2 ek. kakaópor
1/2 csomag sütőpor
2 cs Dr. Oetker étcsokoládé puding
1 liter tej
mazsola, dió, rum
A tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, a sárgáját a cukorral elkeverjük, majd lassanként hozzácsorgatjuk a fehérje habjához és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és átszitáljuk, majd hozzászitáljuk apránként a tojáshoz, és fakanállal lassan összeforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe( az oldalát nem kell, mert akkor nem fog feljönni) beleöntöm a tészta felét, majd a maradék tésztához hozzákeverek kakaót. Ezt ráöntöm a fehér masszához és villával összehúzogatom: így márványos hatású lesz a tészta, aminek nincs jelentősége Majd beteszem a sütőbe, és 20-30 perc alatt készre sül. Az ajtót nem nyitogatjuk csak a végén, mert különben összeesik. Tűpróbával ellenőrzöm (fogpiszkáló közepén beleszúr, ha nem ragad rá tészta megsült). Várom, hogy meghűljön, körbevágom késsel és kiborítom, majd kis darabokra vágom/tépkedem.
A pudingot kevés tejjel és 6 ek cukorral elkeverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet és megfőzöm, de elég hígra kell hagyni. Ízlés szerint szórok bele mazsolát, diót, öntök bele rumot/ aromát.
Néhány órára a hűtőbe teszem, és tálaláskor tejszínhabbal/dióval díszítem.