80 dkg burgonya
25 dkg tarhonya
1 nagyfej hagyma
2 paradicsom
kolbász és/vagy virsli ízlés szerint
szalonna
bors, só, kömény, majoranna, pirosparika
Egy vastagabb csík szalonnát(felkockázva) serpenyőbe teszünk és megsütjük, hogy kiengedje a zsírját(mivel én nem szeretem ezért ha megvan a zsír a szalonna ki a serpenyőből). Beletesszük a tarhonyát és félbarnára! nem feketére pirítjuk. Hozzátesszük a hagymát és teljesen barnára pirítjuk. Majd öntünk hozzá 2dl vizet, megfűszerezzük, a majorannából és köményből keveset, mert elviszi az ízét. Hozzáteszük a felnégyelt paradicsomot és kolbászkarikákat(/virslit), lefedjük és néhány percig összepároljuk. Majd hozzáadjuk a burgonyát, és felöntjük, 7-8 dl vízzel. Addig főzzük míg a tarhonya és a krumpli nem lesz puha, közben szépen elfő a leve, de nem kell teljesen elfőzni mert akkor száraz lesz. Ha a krumpli még kemény, és elfogyott a lé, akkor fel lehet önteni, de mindig csak kevés vízzel.
Gyors és laktatós étel, bográcsban is elkészíthető
Pásztortarhonya
2012.01.04. 21:21 bszilvi2011
Szólj hozzá!
Címkék: krumpli kolbász tarhonya virsli
A bejegyzés trackback címe:
https://mymaskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr653520265
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
