HTML

Mymas konyha

A papírok ideje lejárt. Valahol tárolni szerettem volna receptjeim, ahol nem tűnnek el és mindig elérhetőek. A legjobb megoldást itt találtam meg. És közzétettem, hátha más is kedvet kap főzni.

Friss topikok

Címkék

Pásztortarhonya

2012.01.04. 21:21 bszilvi2011

 80 dkg burgonya
25 dkg tarhonya
1 nagyfej hagyma
2 paradicsom
kolbász és/vagy virsli ízlés szerint
szalonna
bors, só, kömény, majoranna, pirosparika

Egy vastagabb csík szalonnát(felkockázva) serpenyőbe teszünk és megsütjük, hogy kiengedje a zsírját(mivel én nem szeretem ezért ha megvan a zsír a szalonna ki a serpenyőből). Beletesszük a tarhonyát és félbarnára! nem feketére pirítjuk. Hozzátesszük a hagymát és teljesen barnára pirítjuk. Majd öntünk hozzá 2dl vizet, megfűszerezzük, a majorannából és köményből keveset, mert elviszi az ízét. Hozzáteszük a felnégyelt paradicsomot és kolbászkarikákat(/virslit), lefedjük és néhány percig összepároljuk. Majd hozzáadjuk a burgonyát, és felöntjük, 7-8 dl vízzel. Addig főzzük míg a tarhonya és a krumpli nem lesz puha, közben szépen elfő a leve, de nem kell teljesen elfőzni mert akkor száraz lesz. Ha a krumpli még kemény, és elfogyott a lé, akkor fel lehet önteni, de mindig csak kevés vízzel.
Gyors és laktatós étel, bográcsban is elkészíthető

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli kolbász tarhonya virsli

A bejegyzés trackback címe:

https://mymaskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr653520265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása