Tejszínes gombás-sonkás penne
500 g penne
2 dl főzőtejszín
3 dl tej
15-20 dkg sonka
30-40 dkg gomba
10-15 dkg sajt
4-5 evőkanál olaj
só, bors
A tésztát félkeményre főzöm sós vízben és 1 ek olajjal. A gobát megházom és felszeletelem vékony csíkokra, és sós borsos vízben forrás után 2 percig főzöm.
A sonkát kevés olajon megpirítom egy lábasban, felöntöm a tejjel és hozzáöntöm a tejszínt. Sózom, borsozom esetleg teszek hozzá 1 kanál tejfölt. Hozzáadom a gombát, belereszelem a sajtot és kicsit összefőzöm, nem sűrűre. Fogok egy üvegtálat a lecsepegtetett tésztát és a szószt beleöntöm. összeforgatom és letakarva(hogy ne száradjon ki) a sütőben addig sütöm, amíg meg nem puhul a tészta. Egyszer kiveszem és villával újra átforgatom. Tálalás előtt kicsit várok, hogy hűljön, mert akkor lehet szépen kivenni.
Tejszínes gombás-sonkás penne
2012.01.04. 22:42 bszilvi2011
Szólj hozzá!
Címkék: gombás tejszínes penne sonkás
A bejegyzés trackback címe:
https://mymaskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr623520446
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
