Végy annyi pulykamellet amennyit megennél
2 személyre
40-50 dkg pulykamell-filé (étvágytól függően)
2-3 tojás
só,bors,tárkony,majoranna,2 gerezd fokhagyma szétgyomva
30-40 dkg reszelt sajt
liszt
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, és a fűszerekkel bedörzsöljük. Ha van idő, nyugodtan hagyhatjuk állni. Majd megforgatjuk lisztbe, a villával felvert tojásba (ebbe pici tej és só) és végül a reszelt sajtba. Egy hőálló edényt kivajazunk,(ha van, szórhatunk az aljára egy pici zsemlemorzsát) majd belefektetjük a megforgatott pulykamell szeleteket. A megmaradt tojással leöntjük és a tetejére megint sajtot teszünk. Előmelegített sütőben x fokon, középre téve 25 percig sütöttem alufóliával lefedve, majd még 15 percig alufólia nélkül, hogy a sajt lepiruljon. Köretként rizssel tálaltam.
+házi csalamádé
jó étvágyat!