1 nagyobb fej karfiol 80-100 dkg
só, bors esetleg fokhagyma
2dl főzőtejszín
1-2 ek olaj
2-3 ek liszt
zsemle, én fejenként 1 zsemlét szoktam számolni és tartalékba még rá 1-2-t
A karfiolt megmossuk rózsáira szedjük és sós borsos vízben puhára főzzük. Bő lével áttesszük turmixgépbe és összeturmixoljuk, majd vissza a fazékba. Én néhány szem karfiolt hagytam egészben is. 2 ek olajon 2-3 ek lisztet futtatunk, és szűrő segítségével berántjuk. Figyeljünk rá, hogy ne legyen csomós, ezért szűrés közben kevergessük. Ha újra fő, hozzáöntjük a 2 dl tejszínt és még egyszer felfőzzük sűrű kevergetés és lassú tűz mellett, ha szükséges újra sózzuk borsozzuk.
A zsemlét felkockázzuk és teflonban vagy sütőben, tepsiben megpirítjuk.
Karfiol krémleves pirított zsemlekockával
2012.01.04. 22:12 bszilvi2011
Szólj hozzá!
Címkék: karfiol krémleves
A bejegyzés trackback címe:
https://mymaskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr753520375
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
